EEN WONING

met stijl

Als nieuw samengesteld gezin besloten Isabel & Tom in 2015 een ruime woning te bouwen voor hun gezin van zes.  Het werd deze energie-zuinige woning in de Stokerijstraat in Kuurne.

Qua uitvalsbasis ideaal zowel voor henzelf als voor de kinderen t.o.v. school enzo...

Ondanks de 235 m² bruto vloeroppervlakte en de vijf volwaardige slaapkamers besloten ze recent een nog grotere woning te kopen.

 

Misschien ligt dit wel aan hun twee Engelse Bulldogs en de poes die te veel plaats innemen, want wij vinden dit alvast een ruime woning ;-) Ongetwijfeld jij ook!

de woning

in woorden

De woning werd gebouwd door bouwonderneming Feys uit Zulte. Aangevuld door andere kwalitatieve aannemers.  Op schilderwerken na, is deze woning volledig afgewerkt te noemen!

Door gebruik te maken van de Isospan silver bouwsteen werd een zeer goede isolatiewaarde bekomen.

Qua indeling bestaat de woning op het gelijkvloers uit een inkomhal met vestiairekast en gastentoilet.  Dankzij de plafondhoge deur naar de living valt er voldoende licht binnen in de inkomhal en wordt je uitgenodigd om de leefruimte binnen te gaan.

De leefruimte werd ingedeeld in twee. Enerzijds de leefkeuken en anderzijds het salon. Mocht je dit wensen, kan je zonder al te veel breekwerk een open ruimte maken zonder scheiding.

Aansluitend aan het salon, afsluitbaar door een schuifdeur, kan je in alle rust alleen of met twee thuiswerken.

De keuken, een realisatie van Jo Wynant (evenals de rest van het maatmeubilair in de woning - zie overzicht via deze link) werd zeer compleet ingericht!  De foto's spreken voor zich maar we geven toch graag mee dat de deuren van de dubbele ontbijtkast ingeschoven kunnen worden (super handig!) en dat de keuken uitgerust is met zowel een microgolfoven, een combi-oven alsook een stoomoven. Alles voor handen dus om een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten!  

Aansluitend aan de keuken is er een ruime berging waar je o.a. de wasmachine en droogkast kwijt kunt. Vanuit de keuken wandelen we de garage in.  De ruime garage biedt plaats aan 1 wagen en heel wat spullen. Via de garage kan je eveneens naar de tuin.

Zowel de keuken als de leefruimte zijn georiënteerd naar het terras en de tuin. Dankzij de grote schuiframen lopen de ruimtes door naar buiten.  Bij zonnig weer doet de elektrische zonnewering hier goed haar werk!

De tuin werd volledig omheind en is groot genoeg om iedereen te laten genieten van een plekje buiten.  Recent werd, discreet in een hoek, een tuinberging toegevoegd.

Zowel het terras als de oprit werden gerealiseerd in gepolierde beton zodat de strakke look van de woning volledig wordt doorgetrokken.

Op de verdieping vinden we 4 identieke kinderkamers met telkens een vast bureau met ledverlichting. Op de gang treffen we een afzonderlijk toilet en de eerste badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel (afgewerkt met Corian).  De gang naar de slaapkamers van de ouders dient nog voorzien te worden van een ingemaakte kast zodat het ventilatietoestel onderdak krijgt.

 

De 'grote' slaapkamer creëert precies een hotelgevoel door de badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel, alweer kwalitatief afgewerkt in Corian.  Deze kamer is ook voorzien van airco ... zalig! 

We geven tenslotte nog mee dat:

- verschillende ramen voorzien zijn van lamellen en verduistergordijnen op maat

- alle deuren uitgevoerd zijn met massief houten inbouwomlijstingen en Anywaydoors

- de vloerverwarming op het gelijkvloers en in de badkamers ideaal is voor een comfortabel gevoel en ruimtebesparend gezien er geen radiatoren te bespeuren zijn

de woning

in cijfers

 • grondoppervlakte: 663 m²
   

 • bruto vloeroppervlakte: 235 m² 
   

 • aantal slaapkamers: 5
   

 • kadastraal inkomen: 1.252 €
   

 • EPC: 82 kWh/m²/jaar

 • E-peil: E46
   

 • ventilatie: Renson C+
   

 • verwarming en warm water op aardgas met zonneboiler van 300 liter met 3 zonnepanelen onder druk. Het verwarmingssysteem is voorzien van 2 aparte leiding circuits voor enerzijds vloerverwarming en anderzijds radiatoren.
   

 • regenwaterreservoir van 10.000 liter
   

 • de woning is vrij vanaf 31/12/2020

de ligging

van de woning

De Stokerijstraat is een zijstraat van de Brugsesteenweg. Qua bereikbaarheid ideaal zowel naar het centrum van Kuurne als naar Kortrijk, Harelbeke, ... en de ring rond Kortrijk.

© aangeboden door Henry Houser    -     fotografie door Gerald Van Rafelghem